Hasznos információk a videó anyagához

 • Miért fontos a garancia?

  A jogszabályok a szerkezeti anyagokra vonatkozóan 10 éves, a nem szerkezeti építőanyagokra 5 éves szavatossági illetve jótállási időszakot írnak elő. Ez sok esetben rövidebb idő, mint amennyi alatt a megvalósításhoz szükséges összeget megtakarítjuk. Éppen ezért jogos elvárás, hogy ennél jóval hosszabb időre szeretnénk bebiztosítani az épületünk, tetőnk megfelelőségét. A tetőfedőanyag gyártók a jogszabályban előírtnál hosszabb, 30, 33 vagy akár 50 év garanciát is adnak a tetőfedő anyagokra.

 • Valóban kibír 50 évet a betoncserép?

  Korábban a cserepeket kézzel készítették. Ennek ellenére akár még a múlt század húszas éveiben készült cserepek közül sok ma is a tetőn van és az alapvető funkcióját, a csapadékvédelmet ellátja. A mai korszerű technológiával előállított cserepek a korábbinál sokkal tömörebbek, alacsony a vízfelvételük és ebből eredően nagyon hosszú ideig fagyállóak.

 • Milyen többletgaranciát kaphatok?

  Amennyiben rendszerben gondolkodik, többletgaranciához juthat. Ilyen például a plusz 10 garancia, amelynek részletes feltételeit itt találja.

 • Mit kell tennem a garancia érvényesítéséhez?

  A vásárlástól számított hat hónapon belül vissza kell küldeni a vásárlást igazoló számla másolatát a gyártó címére. A garanciális igény érvényesítéséhez meg kell őrizni a garancialevelet, a számlát és a szállítólevelet.